Масштабні забруднення навколишньої природи металургійними підприємствами пов'язані зі шламами, що утворюються при мокрому газоочищенні газів, які відходять від доменних, мартенівських, електроплавильних, конверторних та інших печей. Таке очищення дозволяє з досить високою ефективністю видаляти з них зважені частинки, але при цьому виникає проблема зневоднення шламів, що утворюються, з утилізацією твердої фази.

Практика показала, що найефективніше вирішувати ці завдання із застосуванням фільтр-пресів. Роботи НВП підтвердили, що фільтр-преси ЧМ забезпечують отримання осадків доменних шламів з вологістю не вище 15-16%, мартенівських 19-20%, конвертерних 23-24%, електроплавильних 22% при більш чистому фільтраті та без експлуатаційних проблем порівняно з раніше використовуваними фільтр-пресами КМП (стара назва ФПАКМ).

З 2009 р. на Ново-Липецькому меткомбінаті успішно були введені в експлуатацію два ЧМ 100 (див. фото) на конвертерному шламі, забезпечуючи потрібні виробництву показники поділу фаз.

Фильтр-пресс ЧМ

Additional information


Flag Counter
since 10/08/2017