Технологія прокату чорних металів передбачає їх травлення сірчаною або соляною кислотою з наступним обмиванням у водяній ванні. Шлами, що утворюються при нейтралізації обмивних ванн, містять високодисперсну тверду фазу, мають значні обсяги, і їх зневоднення вимагає застосування фільтр-пресів з великою загальною поверхнею фільтрування.

Фільтр-преси ЧМ мають розвинену поверхню фільтрування і за своїми технічними параметрами повністю відповідають умовам найбільш оптимального вирішення цього завдання.

Дослідження, проведені на Череповецькому сталепрокатному заводі, показали, що заміна фільтр-пресів КМП на ЧМ знижує витрату електроенергії у 30 разів, значно скорочує як площу необхідного робочого майданчика, так і необхідну кількість операторів та ремонтників.

У 2013 р. НВП випробувало технологію підготовки шламу солянокислого травлення до зневоднення, запропоновану фахівцями «Укрстальпрому», та виготовила фільтр-прес ЧМ (див. фото), який у 2014 р. було впроваджено на одному із заводів Донбасу. Фільтр-прес забезпечує одержання транспортабельного осадка з вологістю 58-60% та візуально чистий фільтрат.

Фильтр-пресс ЧМ

Additional information


Flag Counter
since 10/08/2017