Якість соняшникової олії багато в чому залежить від ступеня її очищення від завислих та розчинених речовин. До перших відносяться залишки насіння і лушпиння, до других – насамперед так звані воски. Якщо перші легко видаляються з олії простим фільтруванням, то видалення других потрібно попередня теплова обробка: нагрівання до 80-90ºС і охолодження до 5-10ºС.

«НВП – Східна Україна» (м. Харків) пропонує апробовані фільтр-преси для всіх перерахованих стадій очищення олії.

Для невеликих олійників продуктивністю до 200-300 л/год випускаються фільтр-преси спрощеної конструкції з ручним затиском плит і з поверхнею фільтрування від 2-8 м². Фільтр-преси забезпечені насосом подачі масла, що очищається, в режимі постійної швидкості фільтрування, що забезпечує високу чистоту масла.

Для більш масштабних завдань випускаються механізовані та автоматизовані фільтр-преси з поверхнею фільтрування 16-50 м2 та більше. На фото внизу показані фільтр-преси, що працюють у смт. Таранівка, Харківська обл. у виробництві масла тонкого очищення з нагріванням та виморожуванням.

Усі фільтр-преси розраховані на робочий тиск до 8 атм., що забезпечує одержання осадка у вигляді щільних пластин з мінімальним вмістом олії.

Additional information


Flag Counter
since 10/08/2017