Системи підготовки води для парових котлів теплових та атомних електростанцій передбачають на стадії попереднього очищення видалення з води механічних забруднень. З цією метою вихідну воду обробляють реагентами (найчастіше вапняним молоком, сірчанокислим алюмінієм) та відстоюють у освітлювачах. При цьому освітлена вода прямує на подальше очищення, а забруднення, що згущують, накопичені в нижньому сливі, так звані продувні води освітлювачів, підлягають зневодненню, як правило, на фільтр-пресах.

«НВП-Східна Україна» має великий досвід вирішення завдання зневоднення згущеного шламу. Наші фільтр-преси працюють на ТЕЦ 25 та ТЕЦ 27 МосЕнерго, на Балтійській ТЕЦ (м. Нарва, Естонія), на Дніпродзержинській ТЕЦ 1, на Харківській ТЕЦ 5 (див. фото). В 2021 р. два фільтр-преса ЧМ 50 введені в роботу на Рівненської АЕС.

Фільтр-преси забезпечують одержання осадка у вигляді щільних відпресованих брикетів, придатних до транспортування та не створюють проблем при зберіганні і утилізації. Вони оснащені автоматизованою системою управління, що не вимагає від оператора коригування режиму роботи при властивостях вихідного шламу, що змінюються.

Конструкція фільтр-пресів проста і надійна, правильний вибір фільтрувальної тканини та ефективна робота автоматичної установки її регенерації забезпечує тривалий термін експлуатації серветок, що фільтрують. Для їх обслуговування, на відміну від раніше використовуваних «баштових» фільтр-пресів, не потрібні висококваліфіковані оператори та ремонтники.

Фильтр-пресс ЧМ 25/50-800 М. ТЭЦ 5, Харьков
Фільтр-прес ЧМ 25/50-800 М. ТЕЦ 5, Харків

Additional information


Flag Counter
since 10/08/2017