"Біла сажа" являє собою високодисперсний двоокис кремнію, що характеризується великою питомою поверхнею твердої фази і використовується, наприклад, як наповнювач для гумових сумішей, а також в харчовій та фармацевтичній промисловості.

Завдання фільтрування суспензії двоокису кремнію включає необхідність ретельного та економічного промивання осадка, що утворюється. Спочатку для вирішення цього завдання застосовувалися фільтр-преси КМП (стара назва ФПАКМ) розробки інституту «УкрНДІхіммаш» (м.Харків). Безумовно, прогресивні на момент їх створення (60-ті роки минулого століття) нині вони за рядом показників відстають від сучасних фільтр-пресів, зокрема процес промивання на них часто супроводжується розмивами осадка, що суттєво знижує його ефективність.

У 2005 р. ТОВ «Сода» (м. Стерлітамак, РФ) замінила ряд КМП 25 фільтр-пресом ЧМ 150 мембранного виконання виробництва «НВП-Східна Україна» (див. фото). Експлуатація підтвердила його переваги, і в наступні роки інші КМП були замінені ще двома ЧМ 150.

У 2011 році ще один фільтр-прес ЧМ 150 було введено в експлуатацію у п.Ленінське (Тульська обл.) також у виробництві «білої сажі». Він був додатково оснащений контролем перебігу промивання, що дозволяє припиняти цю операцію за об'єктивними даними.

В 2022 році ще один фільтр-прес ЧМ було успішно введено в роботу по фільтруванню суспензії діоксиду кремнію на підприємстві «Біосіль» (смт Махновка, Вінницької  обл.. Україна).

Фильтр-пресс ЧМ 5/30-630 Б

Additional information


Flag Counter
since 10/08/2017