У хлорному виробництві існує завдання очищення розчину натрію хлористого від карбонату кальцію.

У 2013 р до «НВП-Східної України» звернулося ТОВ «Новомосковський хлор» з проханням запропонувати фільтр-прес для вирішення цього завдання. На підставі виконаних у відділі фільтрування НВП досліджень були розроблені рекомендації щодо параметрів фільтрування даного продукту, режиму промивання та пресування осадка, а також щодо необхідної поверхні фільтрування та типу фільтрувальної тканини, що забезпечує візуально прозорий фільтрат.

Виготовлений фільтр-прес був введений в експлуатацію. Проведені спеціалістами НВП спільно зі співробітниками ТОВ пуско-налагоджувальні роботи дозволили досягти запланованих показників поділу фаз цієї суспензії.

Фільтр-прес укомплектований поліпропіленовими фільтрувальними плитами німецького виробництва, розрахований на тиск пресування осаду до 16 атм., має блокове вивантаження.

В 2017 р. до НВП звернулось підприємство АЛВИГО («Клариант», м СевероДонецк). Йому потрібен був фільтр-пресс для фільтрування суспензії, яка містила карбонати низки металів, при чому також треба було ефективно та економічно відмити осадок від рідкої фази суспензії.

На базі виконаних НВП досліджень цьому підприємству був запропонований, а в подальшому виготовлений та введений в експлуатацію фільтр-прес ЧМ з поверхнею фільтрування 76 м2, оснащений приладом контролю за перебігом процесу промивки осадка.

Фильтр-пресс ЧМ 5/30-630 Б
Автоматизований фільтр-прес ЧМ

Additional information


Flag Counter
since 10/08/2017