Окис магнію має широке застосування в різних галузях промисловості, у тому числі як наповнювач для гумових сумішей. Існує велика кількість способів одержання цього продукту з природної сировини (магнезити, доломіти, природні розсоли, наприклад, ропа Сиваша, Крим і навіть морська вода).

У всіх випадках передбачається виділення магнезіальних сполук (тригідрокарбонат і основний карбонат магнію, гідроксид магнію, ін.) у вигляді твердої фази з подальшим фільтруванням отриманих суспензій і промиванням осадків, що утворюються. Більшість цих суспензій відносяться до легкофільтрованих, але вимога ефективного та економічного промивання осадків робить недоцільним застосування вакуумного обладнання. «НВП – Східна Україна» мА готові технічні рішення по застосуванню фільтр-пресів ЧМ для вирішення цих завдань.

Відмінною особливістю фільтр-пресів ЧМ є оснащення їх пристроями, що дозволяють за об'єктивними показниками без втручання оператора визначати моменти закінчення промивання осадку (захищене патентами України та Росії). Це за умов коливань властивостей суспензії дозволяє уникати вивантаження недомитого осадку, і навіть втрати продуктивності фільтр-преса за рахунок необґрунтованої тривалості операції промивання осадку.

Additional information


Flag Counter
since 10/08/2017