У виробництвах активного двоокису марганцю, а також у процесах отримання перманганату калію одним з важливих технологічних переділів є фільтрування циклових суспензій і промивання осадків, що утворюються. Від ефективності промивки залежить як якість продукту, так і втрати циклових розчинів, а витрата промивної рідини істотно впливає на навантаження очисних споруд, куди надходять промивні води.

Додаткові проблеми пов'язані з високою агресивністю рідин, що фільтруються, в середовищі яких стійкі тільки титан, сталь ЕІ 943 і поліпропілен.

Фільтр-преси ЧМ, у яких всі вузли та деталі, що стикаються з продуктом, виконані з поліпропілену, найбільше підходять для роботи у зазначених галузях. Додаткова перевага цих фільтр-пресів полягає в тому, що вони оснащені пристроями, що дозволяють за об'єктивними показниками без втручання оператора визначати моменти закінчення фільтрування та промивання осадка (захищено патентами України та Росії). Це в умовах коливань властивостей суспензії, що розділяється, дозволяє уникати вивантаження недофільтрованого і недомитого осадка, а також запобігти втраті продуктивності фільтр-преса за рахунок необґрунтованої тривалості операцій фільтрування та промивання осадка.

Additional information


Flag Counter
since 10/08/2017