Рідке скло має широке застосування в промисловості як саме по собі, так і як напівпродукт, наприклад, у виробництві наповнювача для гумових сумішей, так званої «білої сажі» (див. у цьому ж розділі сайту).

У процесі виготовлення обов'язково потрібно відфільтрувати його та промити відфільтрований осадок. Традиційно для цього застосовувалися рамні фільтр-преси, що було пов'язано з великими витратами ручної праці при вивантаженні осадка, а також не дозволяло якісно і економічно промити його.

Наприкінці 2013 р. «НВП – Східна Україна» поставила у м. Азбест (Свердловська обл., РФ) ТОВ «Виробництво фракціонованих матеріалів» камерний фільтр-прес з поліпропіленовими плитами (див. фото), який на початку 2014 р. було введено в експлуатацію для фільтрування калієвого рідкого скла. Фільтр-прес був повністю автоматизований, дозволяв одержувати відмитий до необхідного ступеня осадок з вологістю до 45%, не створював проблем при вивантаженні осадка, а фільтрат по чистоті відповідав вимогам технології.

Його експлуатація показала, що використання камерних фільтр-пресів у виробництві рідкого скла набагато ефективніше, ніж рамні.

Фильтр-пресс ЧМ 5/30-630 Б
Автоматизований фільтр-прес ЧМ 15/30-630Б. Вид збоку від щита. ООО Марія-Трейд (м. Асбест)

Additional information


Flag Counter
since 10/08/2017