При мокрій класифікації вугілля утворюються високодисперсні шлами, які отримали назву «хвостів», оскільки це відходи основного виробництва («хвости»). Як правило, вони направляються в так звані «хвостосховища», що є шламонакопичувачами. Це призводить до виведення з господарського землекористування значних масивів земель та завдає шкоди навколишньому середовищу.

«НВП – Східна Україна» провело дослідження таких шламів для низки вугільних підприємств колишнього СРСР та встановило, що для зневоднення їх потрібні фільтр-преси великої одиничної потужності, що зумовлено значними масштабами завдання.

Визначено умови, що забезпечують як прийнятну швидкість фільтрування, так і необхідні показники поділу (вологість осаду 23-24%, фільтрат прозорий візуально).

«НВП – Східна Україна» освоїло випуск фільтр-пресів із необхідними характеристиками. Зокрема, у смт. Побузьке (Україна) у виробництві каоліну працює наш фільтр-прес з поверхнею фільтрування 530 м² при тиску 16 атм., який є повним аналогом потрібної для вирішення цього завдання машини.

Згадані фільтр-преси ЧМ оснащені поліпропіленовими плитами німецького виробництва, розраховані на роботу під тиском до 16 атм., Прості та надійні в експлуатації, мають порівняно невелику масу і не вимагають для встановлення високих прольотів, а для обслуговування операторів високої кваліфікації.

Використання результатів гальмується відсутністю у вуглезбагачувальних фабрик необхідних коштів.

Фильтр-пресс ЧМ 530/20-1500. Северный карьер. г. Побужье (Кировоградская обл., Украина)
Фільтр-прес ЧМ 530/20-1500.
м. Побузьке (Кіровоградська обл., Україна). Північний кар'єр

Additional information


Flag Counter
since 10/08/2017