Нанесення гальванічних покриттів широко поширене у промисловості. Як правило, після нейтралізації стоків, що утворюються, з’являються шлами, що складаються з гідрооксидів важких металів з високодисперсною твердою фазою. Для успішного зневоднення їх на фільтр-пресах потрібна спеціальна реагентна обробка.

«НВП – Східна Україна» має великий досвід застосування своїх фільтр-пресів типу ЧМ для вирішення цього завдання. Зокрема, наші фільтр-преси використано у проектах ТОВ «Екологія води» (м. Київ) у містах Івано-Франківськ та Миколаїв (див. фото 1), а також на підприємстві «Модерн-Експо» у Волинській області (див. фото 2).

У зв'язку з порівняно невеликими об’ємами суспензій, що підлягає фільтруванню, застосовані фільтр-преси з бічної підвіскою плит з поверхнею фільтрування до 10 м², хоча НВП має можливість виготовляти фільтр-преси зі значно більшою поверхнею.

Останній параметр, як правило, потрібно визначати експериментально, оскільки стоки гальваніки на різних підприємствах значно відрізняються за фільтрувальною характеристикою.

Фільтр-преси ЧМ можуть мати як автоматизоване, і механізоване виконання, оснащуватися як камерними, і мембранними плитами. Вони забезпечують отримання осаду як щільних пластин з вологістю трохи більше 60-65% і прозорий фільтрат.

В останні роки для вирішення таких завдань НВП почала використовувати малогабаритні фільтр-преси на базі плит 365х365 мм (див. розділ «Малогабаритні фільтр-преси»).

Фильтр-пресс ЧМ 5/30-630 Б
Фото 1. Фільтр-прес ЧМ 5/30-630 Б (для ТОВ "Екологія води").

Фильтр-пресс ЧМ 7,5/20-470 Б.
Фото 2. Фільтр-прес ЧМ 7,5/20-470 Б, механізований (дляТОВ "Модерн-Експо").

Фильтр-пресс с плитами 365
Фото 3. Фільтр-прес ЧМ на плите 365х365 мм.

Фильтр-пресс ЧМ 2/30-365 Б
Фото 4. Фільтр-прес ЧМ 2/30-365 Б.

Additional information


Flag Counter
since 10/08/2017