Довгі роки вважалося, що суспензію біологічного мулу коксо-хімічного виробництва неможливо обезводити із застосуванням фільтр-пресів, бо її тверда фаза є колоїдною масою, яка практично не віддає вологу.

Фахівці «НВП – Східна Україна» з використанням портативної фільтрувальної установки провели у коксо-хімічному виробництві компанії «Северсталь» (м. Череповець) експерименти з підбору найбільш ефективної реагентної обробки вихідного мулу, що дозволили рекомендувати спосіб підготовки його до зневоднення та фільтр-прес для його реалізації.

У 2011 р. фільтр-прес ЧМ, виготовлений «НВП – Східна Україна» (див. фото) було введено в експлуатацію у м. Череповець. Проект його встановлення виконано Харківським інститутом «ДІПРОКОКС» із застосуванням рекомендацій нашого підприємства. Система автоматики фільтр-преса керує не тільки власне фільтр-пресом, а й допоміжним обладнанням (насосом, транспортером), також й приготуванням реагентів та подачею їх у вихідну суспензію.

Осадки, що утворюються на фільтр-пресі, мають вигляд міцних пластин, що легко піддаються транспортуванню, чистота фільтрату відповідає вимоги замовника.

Фильтр-пресс ЧМ 5/30-630 Б

Additional information


Flag Counter
since 10/08/2017