Традиційно шлами мокрих газоочисток металургійних печей у колишньому СРСР зневоднювали із застосуванням фільтр-пресів КМП (стара назва – ФПАКМ розробки інституту «УкрНДІхіммаш»). Прогресивні на момент їх створення (60-ті роки минулого століття) ці машини морально застаріли та створюють серйозні проблеми при їх експлуатації.

У 2007 р. Харківський інститут «Енергосталь» розробив проект установки щодо зневоднення шламу газоочищення конвертера на Новолипецькому металургійному комбінаті та залучив до участі у ньому «НВП – Східна Україна». Фахівці НВП виконали досліди щодо зневоднення шламу та на їх підставі видали рекомендації щодо застосування двох фільтр-пресів ЧМ. Зазначене обладнання (див. фото) було введено в експлуатацію та ефективно працювало, забезпечуючи отримання осадка з вологістю 24-25% та фільтрат по чистоті, що задовольняє вимоги виробництва.

Фільтр-преси ЧМ прості та надійні в роботі, не вимагають для обслуговування великої кількості ремонтників, мають малу енергоємність, відповідають сучасному рівню техніки. Система автоматики управляє не тільки фільтр-пресом, а й допоміжним обладнанням ділянки (насос, транспортер осадка, тобто).

Фильтр-пресс ЧМ 5/30-630 Б

Additional information


Flag Counter
since 10/08/2017