До дуже важливої ​​сфери використання фільтр-пресів відноситься зневоднення осадів міських очисних споруд. За результатами досліджень, проведених на Кур'янівській станції аерації м. Москви, Безлюдівських очисних споруд м. Харкова, очисних споруд м. Щолкіне (Крим) та в інших місцях, базується типорозмірний ряд фільтр-пресів ЧМ. Він розроблений так, щоб на спорудах практично будь-якої потужності можна було встановити невелику кількість фільтр-пресів.

Аналіз роботи аналогічних імпортних фільтр-пресів, встановлених на Люберецькій станції аерації м. Москви, показує, що продуктивність та вологість осадка на них мало відрізняється від результатів зазначених вище досліджень. При зневодненні осадів міських очисних споруд м. Харкова на дослідному зразку фільтр-преса ЧМ питома продуктивність фільтр-пресу становила 90-100 дм³/м²·год, вологість осадка не перевищувала 70-72%, а фільтрат мав чистоту на рівні менше 0,1 г/дм³.

Обстеження імпортних фільтр-пресів (“Diefenbach” та “Netzsch”) на Люберецькій станції аерації м. Москви показало, що фільтр-преси ЧМ за своєю конструкцією можуть успішно застосовуватися для аналогічних цілей. Головне правильно вибрати реагент і дозовано подати його розчин безпосередньо в трубопровід, яким осад направляється на фільтр-прес.

Additional information


Flag Counter
since 10/08/2017