При фільтруванні згущених стоків водопровідних очисних споруд утворюються, як правило, осадки, що характеризуються високим гідравлічним опором, тому їхнє зневоднення найбільш ефективно здійснюється на фільтр-пресах за умови попередньої обробки стоку реагентами.

До останнього часу в більшості міст СНД це завдання вирішується лише за допомогою шламонакопичувачів, що виводить їз господарському землекористування значні масиви землі та завдає шкоди навколишньому середовищу.

«НВП–Східна Україна» має великий досвід вирішення таких завдань, проте впровадження їх часто пов'язане з певними витратами. Разом з тим, для очисних споруд водопроводу м. Армавір (РФ) було виготовлено та введено в експлуатацію два фільтр-преси ЧМ (див. фото).

У процесі попереднього вивчення проблеми були виконані дослідження, які дозволили вибрати найбільш ефективний реагент, що забезпечив утворення осадків у вигляді щільних брикетів з вологістю 72% і візуально прозорого фільтрату. Згадані фільтр-преси ЧМ оснащені плитами з віджимними мембранами, прості та надійні в експлуатації, мають порівняно невелику масу і не вимагають для встановлення високих прольотів, а для обслуговування операторів високої кваліфікації.

Фильтр-пресс ЧМ 20/20-630 МБ. Механизированный. Раскрытие 1-й секции плит. Армавирский водозабор
Фільтр-прес ЧМ 20/20-630 МБ.
Механізований. Розкриття 1-й секції плит. Армавірський водозабір

Additional information


Flag Counter
since 10/08/2017