Стоки в цьому випадку є сумішшю трьох суспензій, що надходять на ділянку очищення: розсольний шлам, сульфатна (гіпсова) суспензія, азбестовмісний шлам.

Для їх зневоднення застосовувалися фільтр-преси ФПАКМ, експлуатація яких була пов'язана зі значними проблемами, серед яких важливе місце займала висока агресивність рідкої фази і частий вихід з ладу основних вузлів і деталей фільтр-преса, спостерігалася також незадовільна чистота фільтрату, викликана швидким зносом фільтруючої тканини. .

У 2005 р. «НВП – Східна Україна» провело вивчення фільтрувальних властивостей стоків та за їх результатами запропонувало використовувати фільтр-прес ЧМ 25 у мембранному виконанні (див. фото). Його виконання вигідно відрізнялося від ФПАКМ тим, що всі основні вузли та механізми винесені в сторони від зони фільтрування і тим самим унеможливлюється попадання на них капежу та випадкових протікань. Набагато у спокійнішому режимі працює тут і фільтрувальна тканина, що забезпечує її значно більший термін служби.

Фільтр-прес ЧМ повністю автоматизовано, вивантажує транспортабельний осадок, чистота фільтрату відповідає вимогам технології.

Фильтр-пресс ЧМ

Additional information


Flag Counter
since 10/08/2017